Henkel Søknad og utvelgelse

Har du spørsmål i forbindelse med søknadsprosessen? Her finner du svarene! Under vår søknads- og utvelgelsesprosess bruker vi standardiserte kriterier – objektive og rettferdige.

Ulike Henkel-ansattportretter samlet i en collage

Vi ser etter mennesker som utmerker seg på følgende områder:

Vi søker medarbeidere som deler vår visjon og våre verdier. Spesielt ser vi etter mennesker som utmerker seg på følgende områder:

 • Initiativ og vilje til å oppnå noe
 • Besluttsomhet og risikotaking
 • Fremme endring og innovasjon
 • Perspektiv og dømmekraft
 • Overbevisende og påvirkende
 • Coaching og utvikling av mennesker (for jobber med personalansvar)

Din søknad hos Henkel

Vi ønsker å ta den riktige beslutningen raskt. Derfor mottar vi kun søknader på nett. Å søke på nett gir mange fordeler og bidrar til en mye raskere prosess.


Våre medarbeidere bidrar til selskapets suksess med egne individuelle prestasjoner. Vi verdsetter kunnskap og oppmuntrer til en kompetent arbeidstilnærming. Vi leter etter medarbeidere som inspirerer med sitt talent og sin lidenskap. Høres dette ut som deg? Søk nå, og la oss bli kjent i løpet av søknads- og utvelgelsesprosessen. Vi er åpne for å svare på alle spørsmål du måtte ha, og ønsker å ha åpen kommunikasjon på lik linje. For å bli kjent med deg så raskt som mulig, aksepterer vi for tiden bare søknader online. Les mer om stegene du må ta her.

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)

For nyutdannede, profesjonelle og ledere: Søknad om langtidsstilling

Score hos Henkel

Vi vil at du skal vite hva du kan forvente, og hvordan du kan score med søknaden din. Derfor har vi samlet noen tips og råd om hva du bør og ikke bør gjøre.

Snakk om viktige stadier i livet/karrieren i din CV med ytterligere punkter. Slik kan du vise frem din arbeidserfaring, aktivitetsområder og ansvarsområder. Som en tommelfingerregel bør CV-en være på maksimalt to sider. Spar plass ved å vurdere kritisk hvilken informasjon om deg selv du ønsker å presentere. Ytterligere en tredje side med flere personopplysninger er ikke nødvendig. Du kan inkludere en forside med navn, adresse og foto.

Visse opplysninger er ikke nødvendig å inkludere, for eksempel foreldrenes yrke og din religion. Referer til tidligere praksisplasser.

Ingen rød tråd
Legg til et sentralt tema i CV-en. Dokumenter din profesjonelle karriere godt og uten noen hull. Kontroller kritisk om bijobber og tilleggskvalifikasjoner oppfyller jobbkravene.

Uten betydning
I tillegg til struktur er betydning viktig. Forklar de enkelte stedene i din profesjonelle karriere med noen få punkter som forklarer de oppgaver og ansvarsområder du har hatt. Ofte, og spesielt i utlandet, forklarer ikke stillingstittelen driftsområdet klart.

Overdriver eller lyver
Å fokusere på kravene i stillingsbeskrivelsen betyr ikke at du kan overdrive eller til og med lyve. Dette vil bli oppdaget, og i verste fall er det straffbart.

Dårlig presentasjon
Strukturer CV-en og presenter dine kompetanser svært tydelig. Ikke bruk mer enn to sider og velg en lesbar skrifttype og skriftstørrelse på minst 11 punkter.

For mange detaljer
Det er viktig å nevne dine høyere utdanningskvalifikasjoner. Vi ber ikke om informasjon om dine foreldre, søsken eller din nasjonalitet. Det er heller ikke ønskelig med informasjon om religion eller medlemskap i politiske partier.

Søknadsfotoet fungerer som ditt førsteinntrykk. Hvis du vil fremstå som åpen og profesjonell, skal du ikke sende et foto tatt i ferien eller i en fotoboks. Fotoet bør heller ikke være eldre enn to år.

Ideelt sett skal søknadsfotoet gjenspeile din karakter og vise din karisma og personlighet. Hvis du vet hva du ønsker å si om deg selv, kan du bruke klærne dine, kroppsspråket ditt og den generelle estetikken til å støtte søknaden din.

Det er viktig å velge klær som passer til yrket ditt og som du føler deg vel i. Du står fritt til å velge fotoformat og fotodetaljer. Ideelt sett er fotostørrelsen 6 x 4,5 cm. Ikke bruk helfigursfoto eller foto som er for store.

Tips til din søknad

Score med nøyaktighet
Vennligst vær nøye når du lager dokumentene, og se opp for stavefeil. 

Vær pålitelig
Bruk en seriøs e-postadresse i formatet fornavn.etternavn@leverandør.com. 

Emnefeltet er viktig
Oppgi alltid referansenummeret og navnet på stillingen. 

Vurder størrelsen på opplastingsfilen
I jobbportalen vår kan du laste opp filer på opptil 5 MB. Sørg for å endre størrelsen på dokumentene ved å redusere oppløsningen. 

Vær organisert
Vennligst kombiner alle dokumenter i én PDF-fil i følgende rekkefølge: motivasjonsbrev, CV og tilleggsdokumenter (referanser, attester og vitnemål). 

Engasjement lønner seg
Skriv og utform motivasjonsbrevet på en måte som er unik for deg. Erfarne HR-medarbeidere oppdager lett kopierte standardfraser.

Les korrektur først, og send det deretter
Kontroller søknaden og dokumentene svært nøye før du sender dem.

Besvare telefonen i alle situasjoner
Velg et stille miljø. Hvis du er på farten, kan du ringe tilbake senere. 

Avbryte den andre personen på telefonen
Ikke avbryt, og vær alltid respektfull og la den andre personen avslutte setningene sine. 

Snakke for fort
Ta deg tid til å snakke tydelig og sakte, selv om du er nervøs. 

Ikke kjenne sine egne dokumenter godt
Det forventes at du har god oversikt over søknadsdokumentene og de utsagnene du kommer med i søknaden.

Ikke stille spørsmål
Still spørsmål og vis at du er interessert.

Vær organisert

 • Bekrefte avtalen?
 • Klær valgt ut og forberedt?
 • Reisen planlagt med ekstra buffertid?
 • Husker du navnet på kontaktpersonen?
 • Notert telefonnummeret til kontaktpersonen?

Forbered innholdet

 • Kjennskap til dine søknadsdokumenter?
 • Innhentet informasjon om selskapet?
 • Kjenne til personlige styrker og svakheter?
 • Har du egne spørsmål?
 • Personlige spørsmål dokumentert?

Vær overbevisende i intervjuet

 • Vær respektfull og selvsikker!
 • Åpent kroppsspråk!
 • Snakk høyt og tydelig!
 • Lytt nøye! - Unngå monologer!
 • Ikke avbryt intervjupartneren din!

Tilleggsinformasjon 

Våre Ofte stilte spørsmål kan hjelpe deg hvis du har flere spørsmål. Søk kun online via jobbportalen vår. Du finner alle ledige stillinger og jobbtilbud over hele verden. Har du flere spørsmål? Vennligst bruk kontaktskjemaet vårt.

Lær mer om din fremtid i Henkel

Ansiktene til ulike Henkel-ansatte. De ser selvsikkert ut og smiler.

La oss våge å gjøre en forskjell sammen.

En karriere hos oss betyr å vokse i en levende og mangfoldig kultur av tillit, tilhørighet og å bringe ideene dine til liv.
Våger du å gjøre en forskjell? La oss snakke.