Ivans karrierevei

Hva er virkelig unikt med Henkel?
Henkel gir deg muligheten til virkelig å skape din egen karriere. Min største faglige ambisjon var å bygge opp en internasjonal karriere, så da jeg begynte i Henkel, var jeg ganske spent på hvor mange muligheter som fantes til å få dette til å skje. Hvis du sitter i førersetet i karrieren, gir Henkel deg all den støtten du trenger for å bli den yrkespersonen du ønsker å være.

I Henkel utforsket du fem forskjellige land. Hvordan støttet Henkel din karriereutvikling?
Henkel har et fantastisk utviklingsøkosystem som består av ledere, mentorer og virkelig samarbeidende kolleger. Du har tilgang til omfattende opplæring og mange læringsmuligheter på jobben. Disse flotte utviklingsalternativene støttet meg i alle internasjonale oppdrag. Jeg husker ikke et eneste øyeblikk der jeg ikke hadde ekstraordinær støtte fra selskapet.

Hva er den største forskjellen mellom Europa og Latin-Amerika når det gjelder HR?
Det er vanskelig å velge bare én! Det er mange forskjeller, og noen av dem er veldig morsomme! Jeg har mange historier om situasjoner hvor jeg måtte takle kulturforskjeller i HR-rollen. Hver gang lærte jeg samtidig svært interessante rutiner, forskrifter, retningslinjer og generelle måter å utføre HR på. Dessuten fikk jeg muligheten til å utveksle praksiser fra min region. Generelt vil jeg si at det mest interessante jeg lærte, var forskjellene i tankesett når det gjelder emner som stabilitet i jobben, teamarbeid, balanse i arbeidslivet og produktivitet.

Hvilket trinn har vært det mest virkningsfulle for din egen utvikling?
Når du har en internasjonal karriere, har hvert enkelt oppdrag stor innvirkning på deg. Ved å håndtere et nytt miljø, språk, kultur og ulike mennesker, kommer du virkelig ut av komfortsonen. Dette gir deg muligheten til å vise at du er fleksibel og tilpasningsdyktig, og beriker deg som menneske. Hvis jeg skulle velge den opplevelsen som lærte meg mest om meg selv, ville det definitivt være mitt oppdrag i Tyskland!