31.mar.2015

Bilfinger bruker Loctite Kompositt reparasjonssystem fra Henkel Adhesive Technologies

Innovative reparasjonsløsninger innen olje- og gassindustrien

Henkel Adhesive Technologies, den ledende leverandøren av løsninger innen lim, tetningsmidler og funksjonelle overflatebehandlinger, tilbyr innovative løsninger for kostnadseffektiv reparasjon av rørledninger av stål. Bilfinger, en ledende internasjonal aktør innen industrielle tjenester, bruker løsninger fra Henkel innen innovativt vedlikehold i olje- og gassindustrien, noe som gir store kostnadsbesparelser for kunder gjennom driften av bare én av de 11 000 petrokjemiske anlegg eller 9 000 offshore-plattformer som finnes over hele verden.

Rørledninger av stål er ekstremt kapitalkrevende, uansett om de brukes til å transportere gass, vann, råolje, spillvann eller annen væske. Det vil derfor betale seg å drifte disse rørledningene så lenge som mulig etter den planlagte amortiserings- og nedskrivningsperioden. Levetiden på slike transportsystemer blir i så måte et kritisk spørsmål.

Henkel har utviklet det innovative Loctite Kompositt reparasjonssystemet for rørledninger som kan øke levetiden med opptil 20 år, og dermed gi reelle økonomiske fordeler. Stål utsettes kontinuerlig for korrosjon som følge av klimaforhold, mekaniske belastninger og kjemiske påvirkninger. I stedet for å skifte ut de påvirkede seksjonene i rørledningene som krever investeringer og avbrudd, ser vedlikeholds- og reparasjonsselskaper slik som Bilfinger etter innovative reparasjonsløsninger som forenkler prosessen og reduserer produksjonsavbrudd.

«Vi har omfattende produktkunnskap når det gjelder service og vedlikehold av rørledninger, pumper, tannhjul og andre komponenter,» forklarer Bernd Hammer, Global Market Development Manager Oil & Gas – Refinery hos Henkel Adhesive Technologies. «Bilfinger er klar over de spesifikke problemene de lokale kundene står overfor, og hva som kreves i fremtiden. Vi deler nå denne kunnskapen med hverandre og skaper dermed et enormt potensiale for begge selskaper.»

Bilfinger har mange kunder i olje- og gassindustrien. «Vi ser aktivt etter nye løsninger som kan forlenge levetiden på komponenter, redusere vedlikeholdskostnader og samtidig skille oss fra konkurrentene ved å tilby service og løsninger med høyere verdi,» forklarer Murray Strachan, Head of Strategic & Business Development, Bilfinger SE Oil & Gas Division. «Noen av anleggene er over 40 år gamle, og det er svært viktig for våre kunder at disse anleggene driftes på en trygg måte, og samtidig holde vedlikeholdskostnader og nedetid på et minimum.» Bilfinger vil, i samarbeid med Henkel, utvikle «kostnadseffektive høyteknologiske løsninger og dermed opprettholde sin ledende posisjon innen olje- og gassindustrien.»

Kjølesystem i Skottland ble tettet med epoksyharpiks fra Henkel
Ved siden av innovative løsninger innen reparasjon av rørledninger, har Bilfinger tatt i bruk ekspertisen fra Henkel Adhesive Technologies gjennom tetting av flensede koblinger i et stort kjølesystem på Grangemouth-raffineriet i Skottland. «Kunden var forberedt på det verste og hadde allerede budsjettert med fem millioner pund», sier Simon Hope, Technical Consultant hos Bilfinger. Sammen med eksperter fra Henkel utviklet han et reparasjonskonsept som gikk ut på å injisere epoksyharpiks i rundt 700 flenser.

Kompleks testing med trykk på opptil 30 bar, etter forespørsel fra kunden, bekreftet at løsningen fungerte. Fire faglærte arbeidere utførte jobben på fire uker i juli 2014: «Totalkostnaden var under en halv million pund,» sier en stolt Simon Hope. «Kunden hadde en kostnadsbesparelse på ca. 90 % i forhold til forventet budsjett, og jobben ble gjennomført i god tid før tidsfristen.»

Henkel-produkter som brukes ved reparasjon av rørledninger

Henkel-produkter øker levetiden på rørledninger

Reparasjonsløsning av rørledning fra Henkel

Sebastian Hinz Henkel Adhesive Technologies Media Relations Headquarters, Düsseldorf/Germany +49-211-797-8594 press@henkel.com Last ned visittkort Legg til Min samling
Holger Elfes Henkel Adhesive Technologies Media Relations Headquarters, Düsseldorf/Germany +49-211-797-9933 press@henkel.com Last ned visittkort Legg til Min samling