Min samling

Eksterne evalueringer

Evalueringene og anerkjennelse fra eksperter i bærekraftighet øker gjennomsiktigheten i markedet og gir viktige tilbakemeldinger på hvor gode vi er til å implementere den bærekraftige strategien vår.

Vårt engasjement og våre resultater på disse områdene reflekteres i anerkjente priser vi har mottatt samt studier. I tillegg til internasjonale rangeringer og klassifiseringer er anerkjennelse også på lokalt nivå stadig viktigere.

Evalueringer, rangeringer og indekser

Paris: Som medlem av “Together for Sustainability”-initiativet, ble Henkels håndtering av bærekraftighet vurdert av det internasjonale evalueringsbyrået EcoVadis. På bakgrunn av selskapets rangereing innenfor sosial ansvarlighet, ble Henkel tildelt den høyeste evalueringen i kategorien.

Logo FTSE 4 Good

London: 2016 markerer det 16. året på rad der Henkel er inkludert i FTSE4Good Ethical Index, som først ble lansert av Financial Times og London Stock Exchange i 2001.

Global 100 Most Sustainable Corporations in the World

Toronto: I 2017 rangeres Henkel som nummer 15 av de 100 mest bærekraftige selskapene i verden. Listen utarbeides av media- og investerings­rådgivnings-selskapet Corporate Knights. Selskapene som er oppført på Global 100-indeksen er de som har størst bærekraftighet på sine respektive forretningssektorer.

Logo Global Challenges Index

Hamburg: I 2016 var Henkel igjen et av kun 50 selskaper på verdensbasis som ble oppført i Global Challenges Index, utarbeidet av Börse Hannover og det tyske evalueringsbyrået Oekom Research. Henkel har vært oppført på Global Challenges Index siden 2007.

MSCI World ESG Index and MSCI Europe ESG Index

New York: Igjen er Henkel oppført i indeksene for bærekraft, MSCI World ESG og MSCI Europe ESG. Global ESG Indices oppfører selskaper med en sterk håndtering av risiko og muligheter innenfor miljø, sosiale forhold og styring, ESG.

Logo Oekom Research

München: Henkel er fortsatt gitt “Prime Status” av oekom research. Henkel er rangert som B og gjør det best innenfor forbrukervare-segmentet. Siden 1993 har oekom research aktivt bidratt til å forme det bærekraftige investeringsmarkedet

World’s Most Ethical Companies® Honoree 2016

New York: Henkel ble omtalt blant “World’s Most Ethical Companies” for niende gang på rad. Hvordan bedriftene oppfører seg evalueres i kategoriene eierstyring og selskapsledelse, innovativ styrke, ledelsesstil, in-house styringssystemer, omdømmestyring og bedriftens samfunnsansvar.

Logo Dow Jones Sustainability Index (DJSI World)

Zürich/New York: I 2017 ble Henkel notert på Dow Jones Sustainability Index (DJSI World) og Dow Jones Sustainability Index Europe (DJSI Europe). Henkel har siden lanseringen i 1999 blitt rangert 9 ganger som bransjeleder.