Min samling

Bærekraftig innovasjon

Hos Henkel er bærekraftighet forankret i innovasjonsprosessen. Takket være systematisk bruk av verktøy og prosesser er Henkel i konstant utvikling av innovative produkter og løsninger som gir kunder og forbrukere merverdi og bedre ytelse med lavere miljøavtrykk. Henkel fokuserer ikke på å utvikle noen få «bærekraftige produkter» med miljømessige fordeler. Selskapets mål er å forbedre alle produkter kontinuerlig ved å ta alle aspekter og hele verdikjeden i betraktning.

I 2008 forankret Henkel fokusområdet på sin CSR-strategi i innovasjonsprosessen. Forskere må vise spesifikke fordeler av produkter og prosesser de utvikler med tanke på ytelse, sosial fremdrift, helse og sikkerhet, energi og klima, vann og avløpsvann, samt materialer og avfall.

Henkel har utviklet et evalueringssystem kalt Henkel Sustainability#Master® som viser spesifikke punkter i verdikjeden og på tvers av strategiske fokusområdene der innovasjon kan ha størst innvirkning. Kun ved å vurdere hele livssyklusen kan Henkel sikre at innovasjon vil forbedre den samlede bærekraftprofilen på sine produkter og prosesser. Henkel-eksperter bruker Henkel Sustainability#Master® til å evaluere potensielle innovasjoner og i dialog med forhandlere, NGO-er, samt andre interessenter.

Informasjon

Bildemateriale

Takket være enzymer med høy ytelse og en rekke trinn som optimaliserer Prils produktformel, reduserer Henkel både overflateaktivt forbruk og CO2-utslipp.

Henkel har brukt de siste tre tiårene på utviklingen av enzymer som fjerner stivelse raskere og mer effektivt.

Henkel utfører for tiden et pilotprosjekt om bruk av 25 % resirkulert aluminium i sprayboksemballasjen.

Med en unik portefølje av løsninger skaper Henkel muligheter for å utforme pg bygge lettvektige bildeler med avanserte materialer.

Henkels løsninger gjør bilene mer stillegående, lettere og mer holdbare, samtidig som komforten, styrken og sikkerheten ivaretas.

Tjenester og nedlastninger

Tilleggsinformasjon